A Brawl Stars legújabb 3v3 módja nagyon hamar népszerű lett a játékosok körében, hiszen egy jó csapattal és megfelelő taktikával gyorsan lehet haladni a ranglétrán.

A Brawl Stars legújabb 3v3 módja nagyon hamar népszerű lett a játékosok körében, hiszen egy jó csapattal és megfelelő taktikával gyorsan lehet haladni a ranglétrán. A Siege győzelem 10 kupával jutalmaz minket, de ugyanennyit veszíthetünk is, így nagyon fontos, hogy ismerősökkel vágjunk bele és a legjobb brawlereket válasszuk a  különböző pályákra.

A játékmód

A Siege (magyar jelentése: ostrom) nevéből adódóan egy olyan 3v3 összecsapást takar, ahol egy robot kíséretében kell legyőznünk ellenfelünk tornyát. A mód a Gem Grab és a Heist keveréke, egy kis csavarral…

Kezdetkor 45 másodpercünk van arra, hogy a pálya középső részén véletlenszerűen megjelenő csavarokat összegyűjtsük, többet, mint ellenfeleink. Ha sikerül, akkor a mi tornyunknál indul el az első Siege robot, ami automatikusan az ellenfél tornya felé veszi az irányt.

Jelenleg három különböző pályája van a módnak és bár van eltérés a legjobb választások között, akadnak olyan brawlerek, amelyek kiemelkedően jól teljesítenek a Siege-en. A legfontosabb feladat a pálya középső részének elfoglalása lesz, hogy kiszoríthassuk az ellenfeleinket a csavarok összegyűjtéséből.

Ebben a cikkünkben részletesebben megvizsgáljuk a map-eket, a legalkalmasabb karaktereket és stratégiákat.

A pályák

Nuts & Bolts

Brawl Wars

Kép forrása: Brawl Stars

Some Assembly Required

Brawl Wars

Kép forrása: Brawl Stars

Bot Drop

Brawl Stars

Kép forrása: Brawl Stars

Az első két pálya nagyjából azonos stratégiát és választást követel meg, hiszen hasonló a felépítésük. Egyedül a Bot Drop rendelkezik nagyobb, nyitott térrel, hosszú egybefüggő füves résszel, valamint két ugratóval. Itt már sniper karakterekkel is találkozhatunk, míg a többiben egészen más brawlerek uralják a metát:

Legjobb Brawlerek

Akármelyik pályán küzdünk, szinte biztosan lesz a csapatunkban és az ellenfélnél is Jessie. Mind az alaptámadása, mind pedig a kis tornya nagyon fontos stratégiai elem a Siege módban, így kijelenthető, hogy Jessie nélkül hátrányban indulunk neki a mérkőzésnek.

Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet nyerni nélküle, de igyekezzetek mindig olyan csapattal menni, ahol beválasztjátok őt, rettentően erős. A tornya remekül segíthet a pozicionálásban a csavargyűjtögetésben, valamint az ellenséges robotot is el tudja csalogatni. Az alaptámadásai pedig védekezésnél, vagy a saját robot mögötti támadásnál is rengeteg sebzést tud kiosztani egy egész csapatra, nem véletlen, hogy a legtöbb esetben a Star Player is Jessie nevéhez fog kerülni.

Ha pedig Jessie megvan, a maradék két helyre kereshetünk brawlereket. Ahogy a Gem Grab-nél is lenni szokott, itt sem árt egy olyan tankos karakter, aki jobban be tudja gyűjteni a csavarokat, mint társai. A legjobb választás Pam lesz, aki közelről nagyon nagy sebzést tud bevinni és alaptámadásaival pedig jól tudja kontrollálni a középső részt, valamint a gyógyítása is nagy előnyt ad a csapatnak.

Brawl Wars

Kép forrása: Brawl Stars

Nita és Penny is fellelhető a legtöbb csapatban, nem véletlenül. Nita még egy olyan brawler, aki komoly szerepet tölthet be a pálya közepének elfoglalásában, a super-je pedig feltarthatja egy kis ideig az ellenfél robotját. Penny pedig elsősorban a főtorony sebzésében tud besegíteni a csapatának, aki ágyúját úgy tudja elhelyezni az ellenség térfelének szélein, hogy az sértetlenül tudjon sebzést okozni neki.

A falas pályákon jó alternatíva lehet Barley és Dynamike, akik egy fedezék mögül könnyedén távoltarthatják az ellenfeleket. Dyna ugyan nagyobb sebzést tud kiosztani, de a super-je lerombolja a falakat, így a mérkőzés végére megszűnteti a saját előnyét, ezért Barley biztosabb választás lehet. Hasonló szerepet tud betölteni Bo is, aki leginkább az utolsó pályára lehet alkalmas, de a szuperképessége mindenhol hasznos lesz.

A Some Assembly Required és a Bot Drop nagyobb teret ad a közelharcosoknak is, akik jó játékkal még középen is megállják a helyüket, de a széleken található bokrokban váratlanul tudnak lecsapni az ellenfelekre. Bull és Primo jó választás lehet, és bátrabban kihasználhatjuk velük a Bot Drop ugratóit is, valamit mindkettő brawler nagy sebzést tud mérni az ellenséges főtoronyra és a robotokra is.

Használjátok irányadónak a fenti Tier listát, találjátok meg benne azt a brawlert, amivel a legeredményesebben tudtok játszani és igyekezzetek mindig a pálya közepén maradni. Ha ezek megvannak, sok plusz kupára számíthattok!

Végezetül pedig egy gyakorlómérkőzésünk a Some Assembly Required pályán:

 

Sok sikert a Siege módhoz!

A 2019-es Gamescon-on mutatta be a Mojang a Minecraft új demoját, ami már alkalmazza a Ray Tracing technológiát. Szerintünk gyönyörű.

Hangulatos és ötletes videó nyerte a Dota 2 világbajnokság rövidfilmes megmérettetésének első helyét.

Nem lehetsz igazán jó baseball játékos, ha nem hagyod magad kicsit besározni. Jól tudják ezt Japánban is.

Egy új kép megmutatja, hogyan fest majd a hó, illetve a felhős ég a játékban.

A Doom Eternal érdekes multiplayer környezet biztosít majd a játékosoknak, amit most egy rövid videóban mutatnak be.

×