A Lionsgate új jeleneteket mutatott be pár nappal ezelőtt az új John Wick filmből.

A múlt héten zajlott Los-Angeles-i CinemaCon-on új előzetest láthatott a nagyérdemű a hamarosan érkező John Wick 3: Parabellum című filmből. Keanu Reeves harmadik alkalommal ölti magára John Wick szerepét a sorozatban, ami akár egy franchise-á is kinőheti magát. A második rész végén John fejére 14 millió dolláros vérdíjat tűztek ki, így valószínűleg a világ összes bérgyilkosával meg kell küzdenie, ha életben akar maradni.

A John Wick: Parabellum számos újdonságot tartalmaz, amiből még tisztább képet kaphatunk a bérgyilkos-világ működéséről. Feltűnik Angelica Huston, mint a High Table igazgatója, illetve Halle Berry, mint Sofia, egy régi „barát”, aki vonakodva ugyan, de John segítségére lesz. Ian McShane ismét megjelenik, mint Winston, de itt van Lance Reddick is, mint a Continental recepciósa. A screenrant.com szerint a CinemaCon-on olyan előzetest mutattak be, ami kifejezetten John és Sofia kapcsolatáról mesélt.

Jobbra: Lance Reddick. Kép forrása: IMDB

A képek tanúsága szerint a páros behatol az ellenséges vonalak mögé, majd véres harcok közepette próbálnak kilábalni a kilátástalannak tűnő helyzetekből. A nyilvános trailer-ben is látható az a jelenet, amiben John elmondja Sofiának, hogy „ez most nem olyan lesz, mint régen”. Ő egyszerűen csak beszélgetni akar a célpontjaival. Erre Sofia közli, hogy „nálad nem létezik egyszerű beszélgetés John”. Innen pedig harcokat láthatunk, illetve azt, hogy Sofia német juhászkutyái némi támogatást nyújtanak a „hősöknek”. A kutyáknak az előzetes szerint különösen nagy szerepük lesz, hiszen sok esetben segítenek John-nak a gyilkolásban. Érdekes szál ez azt tekintve, hogy az első részben John halott feleségétől kapott kutyájának halála indítja be az egész bosszúhadjáratot, aminek következményeképpen kerül a főhős ebbe a helyzetbe. Most pedig kutyák támogatják a harcban. Valljuk be: zseniális húzás a készítők részéről.

IMDB

Mindent összevetve: mind a nyilvános előzetes, mind a CinemaCon-os pontosan azt tartalmazza, amit a rajongók elvárnak: rengeteg akciójelenet, stilizált képkockák, John Wick rosszfiúkat lő fejbe, és persze kutyák. Őszintén reméljük, hogy a mű nem lesz a filmes átkok áldozata, miszerint a harmadik rész szinte mindig gyengébb, mint a korábbi részek.

 

A híresztelések szerint a harmadik film egyfajta lezárása lesz John Wick történetének, amit persze nem biztos, hogy komolyan kell venni, miután a sorozat egyértelműen kasszasiker. Chad Stahelski rendező az ew.com-nak adott interjújában elmondta, hogy a Parabellum után több folytatást is tervez. Egyelőre semmi sincs kőbe vésve, de úgy tűnik a harmadik részben valamiféle lezárásra számíthatunk. Ha a második részhez hasonlóan (globálisan 171,5 millió dollárt hozott) kasszasiker lesz, nehezen tudjuk elképzelni, hogy a producerek megállnának itt. A John Wick 3 május 16-ától látható a magyar mozikban.

Szerintetek milyen lesz az új rész és várható-e folytatás?

×