Trópusi kalandtúránkat mindenkinek ajánljuk, aki nem fél farkasszemet nézni az ellenséggel a magas fák, liánok és indák szövevényes hálójában.

Trópusi kalandtúránkat mindenkinek ajánljuk, aki nem fél farkasszemet nézni az ellenséggel a magas fák, liánok és indák szövevényes hálójában.

Szeretnéd PUBG perceidet egy igazán egzotikus, dzsungellel tarkított, ősi templomokkal ékesített helyen tölteni?

PUBG Guide sorozatunkban ezúttal Sanhok szigetére kalauzolunk el, aminek neve utal a mókára és beszerezhető helyi csirkemennyiségre. A szigeten egyszerre fedezhetők fel thai és fülöp-szigeteki vonások is, az elnevezésben ugyanis a thai สนุก (sah-nook), illetve a tagalog manok (csirke) szó keveredik. E kettő kombinációjaként jött létre a Sanhok név. De hogyan is tudsz mókázni és csirkét szerezni a 4×4 km-es dzsungelben és a hatalmas rizsföldekben gazdag tájon?

Sanhok szigetén nincs repülőtér. Ennek előnye, hogy megspórolhatod a várakozási időt a reptéri becsekkolásnál. Mivel a határon szigorúak, nem is lehet behozni semmit, így a csomagokra nem lesz gondod, mindent be tudsz szerezni helyben. A légiutaskísérők minden utas számára biztosítanak ejtőernyőt, aminek hála te döntheted el, hol szeretnéd kezdeni a sziget felfedezését. Itt minden rád van bízva, retúrjegy viszont nem mindenkinek jár. Jó szórakozást kívánunk!

Közbiztonság

Sanhok közbiztonságára egy rossz szavad sem lehet. Nincsenek veszélyes állatok, nincsenek mérgespókok, nem találsz egyetlen helyi kannibál törzset sem. A külföldi turisták azonban mindenkire veszélyt jelentek. Ha nem vigyázol, hajlamosak fejbe lőni, és elvenni, amit nagy nehezen beszereztél. Az ide utazóknak azt javasoljuk, minél előbb vértezzék fel magukat megfelelő katonai felszereléssel, itt ugyanis nagyon kevés a biztonságos hely.

Camp Alpha, Bravo and Charlie

A három kisebb katonai bázist a terület három különböző részén találod, keleten, nyugaton és délen. A bázisok egyedi épületekkel rendelkeznek, melyek tetejéről gyönyörű a kilátás. A jó minőségű felszerelés itt gyorsan beszerezhető, de jellemzően nagyon hamar el is kell használni.

Kép forrása: pubgmap.io

Ruins

A lehengerlő, monumentális, ősi, hagyományos romok labirintusai kiváló 3-as szintű zsákmányt tartogatnak. A főépület körül, az Ajutthaja királyság idejében emelt oszlopoknál is érdemes lesz körülnézni.

Kép forrása: Bluehole Studio

Mongnai, Tak Mok és Khao

A sziget északi-északkeleti részén találod ezt a három kis helyi települést, ahol a hagyományos építkezést a modernnel ötvözve fedezheted fel.  Miután a falvakban jó sok lootot szereztél, érdemes ellátogatni Mongnai kókuszfarmjára is, ahol előfordul, hogy a földből azonnal fogyasztható M24 nő.

Kép forrása: pubgmap.io

Paradise Resort

Az impozáns, természetközeli hotel a legszebb szálláshely Sanhok szigetén. A szobák hűvösek, a minibár sok energiaitalt tartogat, a QBZ és a fájdalomcsillapító alaptartozék. A többi vendég azonban gyakorta ellenséges. Érkezésed után röviddel számíthatsz arra, hogy a turisták erőszakkal szerzik meg a szuvenírt otthonra. Ha nem szeretnéd az itt lakók nyugalmát zavarni, kerüld el a helyet! Ha viszont te is szívesen vetekszel a lootért, bátran csekkolj be!

Kép forrása: ream16.com

Boot Camp

A Boot Camp-nek nevezett komplexum talán az egyik legjobb gyakorlóterep azok számára, akik szeretik az extrém sportokat. Itt különösen a sportlövészetnek és a rövidtávfutásnak lesz szerepe. A katonai táborban számos apró épület, fedezék, lapostető található, ahol lesből támadnak a rosszindulatú telepesek. Sokáig meglapulnak és gyanútlan áldozatokra csapnak le. Egy valódi camp a kempereknek.

Kép forrása: news.bbmessaging.com

Docks

A dokknál természetesen rengeteg hajó és raktár vár felfedezésre, nézelődni ellenben sokat nem lehet. Régen ide érkeztek az első szállítmányok a hagyományos helyi Battle Royale játékokhoz. Repülővel már akkor is nehéz volt megközelíteni a helyet.

Kép forrása: Bluehole Studio

Quarry

Quarry tényleg egy kőbánya, bár semmi köze nincs Kispesthez. A helyi kínálat bőséges, de nagyon el van rejtve, körültekintőnek kell tehát lenni. A terület nagy hátránya, hogy alsó részei nagyon mélyen helyezkednek el, így szinte minden oldalról nagyon jól belátható.

Kép forrása: Bluehole Studio

Pai Nan

Pai Nan szintén népszerű turistaközpont, mely a sziget központi részén helyezkedik el. Rendkívül sűrű épületei miatt ideális a gyorsan helyet változtató taktikát képviselő kirándulók számára. Ildomos vigyázni a kis hídon való átfutásnál, mert gyakran erre várnak a huligánok.

Kép forrása: pubgmap.io

Új fegyverek

Sanhok-on olyan egyedi fegyvereket is beszerezhetünk, melyek korábban ismeretlenek voltak. Ilyen például a QBZ95-ös, illetve az AUG A3, mely a dropból érhető el. A Mini14 helyett érkezett Sanhok-ra a QBU nevű DMR.

Kép forrása: airfreshener.club

Környezeti adottságok

Ahogy már írtuk, Sanhok szigete trópusi éghajlaton helyezkedik el, így itt dinamikus az időjárás. Váratlanul kezd esni az eső, vagy épp lesz köd, ahogy ez a dzsungelben, főleg monszun idején gyakori. Az eső ellenére hallható a futás, de a köd képes elrejteni. Ha valóban meg akarod zavarni az ellenséget, érdemes gyakran gyűjteni és később használni a füstgránátot elterelésre.

Közlekedés

A tömegközlekedés a szigeten elérhetetlen, azonban találunk egy-két a helyi adottságokhoz megfelelő járművet. A terület méreteit figyelembe véve mégis azt mondjuk: nem érdemes járművel utazni itt, ugyanis a hely gyalogszerrel is könnyen bejárható. A járművek ellenben felhívják rád a figyelmet. Nézzük milyen kis járgányok találhatók errefelé.

Tukshai – Egyik személyes kedvencünk ez a kis háromkerekű csoda, mely 3 embert is elbír, ám sajnos lassú, mint egy csiga. Annyira nyitott, hogy egy majom is képes kilőni belőle, de tényleg jó móka kalandozni vele.

 

 

 

 

 

Scooter – Másik hasonló gépezet ez a kis motor, mely 2 hellyel rendelkezik. Ez sem valami gyors, de legalább van.

 

 

 

 

Rony – Miramarhoz hasonlóan itt is találkozhatunk furgonnal, a 4 személyes Rony-val.

 

 

 

 

Ezen kívül itt is elérhető a kétszemélyes motor, a Buggy, a csónak és a jet-ski is.

Felfedezés

A legjobb kalandorok akkor járnak jól, ha predátorként próbálnak megbújni a bokrok és pálmák közt. Bár gyakorlásra igazán jó a Boot Camp, vagy a Paradise Resort, a kis hely és a sűrű növényzet miatt, Sanhok a taktikusabb játékosok színtere.

Sanhok-on nem csak az időjárás dinamikus, de a körszűkülés is. Utóbbi azt jelenti, hogy a rendszer figyelembe veszi, hogy hányan élnek még, és az alapján számolja ki, hogy a kör gyorsabban, vagy épp lassabban haladjon. Ebben a térben teljesen megváltozik a játék dinamikája, így merőben más adottságokra lesz szükséged.

Nagyban növelheti az esélyed a hangtompító használata. Az apró dombok nem látható oldalain, a sekély vizű rizsföldeken nehezen észrevehetők a dzsungelharcosok. A legjobb Rambók pedig meg is tudják lepni a taktikázni próbáló játékosokat. A kis méretű map miatt bizony gyakran találkozhatunk ellenséggel, azok sikeres meggyalázása után pedig ilyen módon is lehet bőséges lootot szerezni. Továbbá szintén ezen környezeti adottságokból adódóan a drop is könnyű célpont lehet, ami nagyobb eséllyel érkezik szinte melléd. Ha nem, még akkor is könnyen megközelíthetővé válik egy gyors motorral.

Ha a fentiek alapján felkeltettük az érdeklődésed, a PUBG menüjében a Sanhok map-et választva, a READY gombra kattintva azonnal foglalhatsz jegyet a következő repülőgépre. Ha pedig orosz, vagy mexikói területre vágysz, fizess be Erangel-re, vagy Miramar-ra is!

×