Arra gondoltunk, kiruccanunk lá Mexico pampáira, és megmutatjuk nektek, hol érdemes gyűjteni a legjobb lootosz.

¡Hola amigos! Miramar fenséges síkságai, kopár legelői és veszélyes sziklái közt próbáltunk túlélni. Tapasztatunkat megosztjuk veled, hogy te is tudd, hogy érdemes túlélni 99 gringó ellen. Persze a teljesség igénye nélkül, hisz nem mi találtuk fel a spanyolviaszt.

Irány Miramar – Dirección Miramar

Ha nem ugrottál ki Erangel-en, a gép továbbvisz egyenesen délre, Miramar sivár, kihalt földjére. A mexikói ihletésű map Erangel-lel ellentétben feje tetejére állít mindent, amit a PUBG-ről korábban gondoltál. Valami merőben más vidéket szerettek volna létrehozni, ami megváltoztatja a játékot. Azt látjuk gyakorlatban ugyanis, hogy a terep alapvetően befolyásolni tudja a játék menetét, ritmusát. Ha bekészítettél elég Tacót, nézzünk szét Miramar-on!

Interaktív térképhez katt a képre! Kép forrása: pubgmap.io

A legjobb helyek Miramaron – Los mejores lugares para ver son Miramaron

Pecado

Pecado-t a map megjelenésekor új Pochiniki-nek tekintették. Mivel Miramar közepén helyezkedik el, és remek loottal kecsegtet, sokan veszik ide az irányt. Sí? A játék elején itt a kör miatt sem kell aggódni. Pecado középpontjában egy óriási, több emeletes hangár áll, aminek teteje nyitott, így oda ejtőernyővel sokan veszik az irányt. A hangár körül számos, több emeletes épület kínál nem csak jó fedezéket, de jó kilátást is. Pecado elfoglalása a csapatoknak stratégiai lépés, hiszen a kör szűkülésével innen minden irányba lehet pozicionálni. Ha nem kívánsz mindenáron konfliktusba keveredni, kerüld el messziről a várost!

Kép forrása: usgamer.net

Impala

Impala elnevezése nem egy autóra utal, hanem egy kegyetlen, ám sok kincset rejtő bányavárosra, és bányaterületre egyben. A térkép délkeleti részén található, Pecado-hoz hasonlóan népszerű célpont. Ezen a részen nagyon változatos a körszűkülés, de kis szerencsével a kör végéig el sem kell hagyni a várost. Közkedvelt helye a snipereknek, szóval nem árt óvatosnak lenni a mellette elterülő óriási gyapotültetvényen átfutva.

Kép forrása: usgamer.net

Water Treatment

Ez a vízkezelő létesítmény sok jó equipo-t rejt, így a csapatok szeretnek ide érkezni. Az első harcokat követően általában kiürül a hely, kevésbé lesz szerepe. Hátránya és előnye egyben, hogy két oldalról dombok veszik körül, kívülről tehát jól belátható.

Kép forrása: usgamer.net

Los Leones

Kétségtelen, hogy a legnagyobb potenciált Los Leones jelenti a játékosok számára Miramar-on. Egy óriási kiterjedésű város, talán a legnagyobb a PUBG-ben. Rengeteg rejtekhellyel, nagyon sok fedezékkel tarkított, sőt még a szintjei is változatosak. A mélyebben fekvő raktáraktól, egészen a magasan fekvő épületekig, mindenhol találhat magának jó helyet a kempelő muchacho. Ha a városba szűkül a kör, nagy párbajok bontakoznak ki.

Kép forrása: usgamer.net

Campo Militar

Természetesen ezen a térképen is van katonai létesítmény, a nevéből adódóan pedig számíthatunk a jó lootra. Ennek a helynek viszont óriási hátránya is van: rettenetesen északon van, és nagyon ritka, hogy ide szűkül a kör. Sőt, érdemes arra számítani, hogy a kör leszűkül innen, tehát ló halálában távozni illő innen, különben „kampó”.

Kép forrása: usgamer.net

San Martín és Hacienda – Barones de Hacienda del Patrón

A fenti két terület igazán hangulatos már csak a nevük miatt is. Mindenki könnyen azonosíthatja a mexikói sorozatokkal. Hacienda-n a pampák királyai éltek, hogy átadják helyüket a PUBG nagyjainak. Hacienda portája a sivatag tengerének oázisa, ahol a gazdag urak hátrahagyták legjobb felszereléseiket. Hacienda maga a megtestesült kultúra, ahonnan nézve a horizonton megjelenik Zorro, a fekete lován. Hacienda-t elfoglalni pedig egy igazán jó döntés.

Kép forrása: YouTube

Prison és Minas del Sur

A Prison egy déli, vízzel elválasztott kis szigeten terül el. Rögtön mellette mindenkinek szemet szúr, Minas del Sur, ami gyakori kezdőhely sok játékos számára. Ahogy Campo Militar esetében, innen is ajánlatos gyorsan elhúzni, hiszen ide is nagyon ritkán szűkül a kör. Az úton nem csak víz, de híd is eléd kerül, amit hídkemperek lephetnek el, ahogy Erangel-en szokás.

Kép forrása: Bluehole Studio

A kék zóna elkerülése – Evitando la zona azul

Miramar területén barangolva, csattogtatva a kasztanyettát derekasan, érdemes jobban odafigyelni a körre, mint más pályákon. A terület nagysága és terepe miatt nem lesz mindig könnyű beérni. Előfordulhat, hogy nem jutsz át egy hegyen, megkerülve pedig kockáztatod, amit eddig elértél. El Capitán-ként kell gondolkozni, és gyors döntést hozni. Javasolt mindig figyelni a terepet, hiszen a hatalmas pusztaságban könnyebben ki tudjuk szúrni a körbe befelé futó ellenséget. Ha sietni kell, szerezz be egy vehículo-t, vagyis járművet.

De miféle kocsiszokat lehet szerezni itt? A Miramar-on található specifikus járgányok nagyon sokat esznek, hangosak, némelyik lassú, szóval mindig tegyél el tartalékba kannát.

A map-en elérhető a Buggy, a Motor, az Oldalkocsis motor, a PG-117 és az Aquarail is, melyeket Erangel guide-unkban már bemutattunk. A területre azonban érkezett néhány új verda is.

Vehículos

Pickup – Ennek a típusnak két fajtája van: platós és fedett platós. A furgon jó védelmet biztosít, még akkor is ha fedezékként használod.

 

 

 

 

 

Minibus – A minibuszban összesen 6 hely van, hátránya viszont, hogy rettenetesen lassú, nehezen indul. Mivel kicsit több az ülés, lehet gyorsan helyet változtatni, ha elkezdik veszettül lőni a tragacsot. Lehet olyan hegy, ahová fel sem megy. Ilyen minibusszal lőttek Dokira a Vissza a Jövőben című filmben.

 

 

Mirado – Ez a vasszörny egy 4 személyes, baromi gyors kupé/szedán, mely csak Miramar-on elérhető. Csúcssebessége 152km/h. Ez a gépzsír-zabáló bölömbika olyan hangos, hogy a szomszéd map-ről is meg lehet hallani. Előnye, hogy nagyon menőn néz ki, aki benne ül John Wick-nek érezheti magát.

 

 

 

Ne feledd: ezen a terepen gyakoriak a közúti balesetek. Sok a bucka, sok a hegyi kecske, aminek neki lehet száguldani. Vigyázz magadra, ne kockáztasd azt a csirkét. No, no! Afuera!

A szikláknak szemei vannak – Los cerros tienen ojos

Talán ezen a map-en több mesterlövészt és kempelőt lehet találni, mint bárhol máshol. A meredek kőszirtek tetejéről szinte mindenhová jó a rálátás. Ami különösen hasznos itt: 4-szeres scope, minimum egy SR fegyver, hiszen gyakorta kell majd távolra lőni. A terep miatt az ellenfelek már messziről meglátják egymást. Ha lehet, használj hangtompítót, hogy így még jobban elrejtsd magad!

Légy tudatában a csapdáknak!

Miramar jellemzője, hogy hegyes, dombos. Igyekezz keveset tartózkodni nyílt terepen, bár tudjuk, hogy ez szinte lehetetlen. A dombok viszont apró mélyedéseket is rejtenek, ahol gyakran bújnak el a megrémült játékosok, akik ilyenkor véletlenül szoktak fejbe lőni.

Ezen kívül a PUBG alapjátékát tekintve többi guide-unkban már bőségesen írtunk, ezért ne felejtsd el elolvasni azokat sem! Ha pedig beszippantott Miramar, nézd meg Vikendi fennsíkjait is! Gracias niño! Mucho gusto! Lo siento!

×