SumaiL minden idők legfiatalabb Dota 2 világbajnoka.

A 2015-ös Seattle-i Dota 2 bajnokságon nem akármilyen világrekord született: az Evil Geniuses csapata nemcsak elsöprő győzelmet aratott a Dota 2 arénájában, de közülük került ki a világ legfiatalabb esportolója, aki mindössze 16 évesen lett világbajnok. A kissrác még azon év augusztusában bekerült a Világrekordok Könyvébe azzal is, hogy a legfiatalabb életkorral esportolóként, a legnagyobb pénznyeremény az övé. Az akkor szinte még gyereknek mondható Sumail Hassan, több, mint 1 millió dollárt zsebelt be.

2015-ben nem csak ő döntött rekordot. Az Evil Geniuses csapatának ítélt pénznyeremény nemcsak az esport történelmének addigi legnagyobb zsákmánya volt, hanem az USA-ban is ők lettek a legjobban kereső csapat. 11,185,866 $-t szedtek össze 463 meccsből és a versenyszámok között volt Starcraft, Halo és Counter-Strike is.

A SumaiL nicknevű rekorder mindössze 7 évesen kezdett el játszani a Dota 2-vel. A pakisztáni születésű játékos családjával 2014-ben költözött Chicago-ba, az Evil Geniuses csapatához pedig egy évre rá, 2015-ben csapódott, Artour Babaev pótlásaként.  A Dota 2 Asia Championship-et beleértve karrierjét négy egymás utáni győzelemmel kezdte.

Már 15 évesen bizonyítást nyert, hogy helye van a solo-midet játszó elit játékosok között kiváló Storm Spirit játékának köszönhetően. Amikor megkérdezték tőle, mi lenne ha róla neveznék el azt, csak ennyit felelt: „Azt hiszem megérdemelném.”

SumaiL a világ legfiatalabb esport világbajnoka

Kép forrása: parhlo.com

SumaiL minden egyes mondatának a végére pont helyett inkább kerülhetne a „THUG LIFE” felirat:

„Isten hozott Észak-Amerikában, könnyebb nem is lehetne. Nem kell semmit csinálnom, még csak nem is tanulok otthon.”

„Egy év játék után már tudtam, egy nap eljutok a TI-ra.” (The International – A Valve szervezte legnagyobb Dota Major Championship)

„Vedd komolyan a játékot. Ha legbelül úgy érzed, hogy jó vagy benne, folytasd. Ha nem, akkor szállj ki. A Dota nem noob-oknak való.”

„Mindig csak az ölésen jár az agyam, nem érdekelnek az objektívek, vagy a játék megnyerése, az érdekel, hogy teljesen kiirtsam az ellenség csapatát.”

„Néha a kapitány azt mondja nekem, ne dive-oljak, de én dive-olok.”

„Azt üzenem a gyerekeknek, akik olyanná szeretnének válni mint én, hogy nehéz dolguk lesz.”

Reddit-en kommentelők százai próbálták megfejteni, vajon a srác trollkodik, vagy tényleg ekkora az önbizalma? Azért valljuk be, könnyen lehet, hogy a gyorsan jött siker könnyebben a fejébe száll az embernek.

Talán a fiú csak kimondja azt, amit egy hatalmas elmének gondolnia kell:

„Jobb vagyok, mint az ott, a folyó másik oldalán”.

A rekordot döntő pénznyereménye a mai napig összeszedett esportból származó összegnek a 40,14%-át teszi ki.

Mielőtt betöltötte volna a 18. életévét, 29 versenyből 2,401,531 dollárnyi pénznyereményt szedett össze.

Jelenleg a 7. legtöbb pénzt elért játékosnak számít a világon, Pakisztánból pedig az első legjobban kereső esportban.

A The International-on 2015-ös sikerei után is minden évben megpróbálkozott. 2016-ban 3. helyezést ért el a csapatával, míg 2017-ben az első öt között sem szerepeltek. Tavaly is próbálkoztak és ismét sikerült nekik dobogós helyen végezni, a harmadik helyet hozták el.

Egyébként nem ő az egyetlen dotás a családban. A bátyja, YawaR szintén elég sokat hoz a konyhára, mert az eddigi keresete, amit játékokból szedett össze 213,206 dollár.

A Bud Light is egyike a cégeknek, aki aktívan kihasználja az épp adott internetes trendeket. Bizonyosan jól keresnek vele.

Július 18-25. között bárki megszerezheti a Playdead nagysikerű indie platformerét.

Egy tucat ember megsérült és többen meghaltak, miután valaki szándékosan felgyújtotta a Kyoto Animation stúdió épületét – írja a The Guardian.

Amit biztosan tudunk, hogy Pénteken többet tudunk majd.

Valakinek feltűnt, hogy a Devil May Cry 5 szereplője V, nagyon hasonlít Kylo Renre, így fénykardot adott neki.

×