Ezúttal Magyarország Brawl Stars játékosaival feszegetjük a Camp Vs Teaming kényesnek számító témakörét.

A játék legfontosabb alapját feszegetjük Magyarország legjobb Brawl Stars játékosaival. Sajnos a solo showdown játékmód, de még a duo is tele van teamerekkel, akik egy-egy bizonyos meccsre ,,szövetséget” kötnek ellenséges játékosokkal, hogy biztosabb legyen a top helyezésük. Ezt minden esetben a karakter gyors, többszöri körbeforgatásával szokták jelezni. Ha ellenfelük is forog, az a beleegyezést jelenti. Jelenleg semmilyen módon nem lehet ezeket a játékosokat megbüntetni, nincs erre irányuló report-rendszere a Brawl Stars-nak.

A ,,kempelés” egy másik olyan játékstílus, amit sokan elítélnek, bár ez nem szabálytalan. Lényege, hogy elbújunk egy bokorban (legtöbbször tankos karakterekkel működik, pl.: Bull), majd ott várunk addig, míg egy óvatlan játékos arra nem téved.

Brawl Stars játék

Kép forrása: redbull.com

Megkérdeztünk pár játékost, akik eltérő kupaszámmal rendelkeznek, hogy mit gondolnak az említett témakörről, hiszen mindkét esetben megoszlanak a vélemények.

Helios:

„A teamelés bizonyos határig, amíg azt 1-3 ember csinálja, még belefér. Viszont amikor ennél több játékos áll össze, az igen unfair szituációkat eredményez. Összességében szerintem nincs baj vele, ameddig nem nagy tömegben csinálják.”

„A kempelés a legrosszabb dolog a játékban. Vannak esetek, amikor mondjuk életerőtöltés céljából elmenekülünk, vagy egy erősebb ellenfél elől elbújunk, de amikor céltalanul csak ezt csinálják, az nagyon irritáló. Minden bokrot le kell ellenőrizni, mielőtt arra mennénk, de erre persze nincs mindig lehetőség.”

Marci_Da_Best:

„Mivel a Supercell leírta már, hogy a ‘teamelés egy játékmód, ezért sajnos nem lehet mit tenni vele. Nem fogják kijavítani, nem fognak ellene semmit sem tenni. Én is szoktam teamelni. Igazából a Solo Showdown 15-ös Rank-tól máshogy élvezhetetlen, mert minimum 3-an jönnek rám mindig. Nem szép dolog, de egy fecske nem csinál nyarat. Sokan kérdezték már, hogy miért teamelek. Nagyon egyszerű: így lehet kupához jutni. Fejlődni meg szinte lehetetlen, ha nem csinálod.”

JeZ:

„Nem mondanám magamat profinak, viszont semmi baj nincs szerintem a kempeléssel. Ugyanúgy a játék része, sőt. Ha valaki rendesen ki tudja használni a bokrokban rejlő lehetőségeket egy showdown esetében, az már előrébb van, mint az, aki elítéli ezt. Ami a játék része, azt ki kell használni. Minden kiskaput, minden lehetőséget, hogy mi legyünk a legjobbak.”

TrueGooner:

Kempelés: „Az összes SD pályán rengeteg a bokor és tele van shotgun-os karakterekkel. Tudom, lőj bele, de ez nem megoldás egy olyan szituációban, amikor menekülni vagy kénytelen, és szinte biztos, hogy valaki kempel. A játéknak a skill-ről kellene szólnia, nem pedig arról, ki mennyire türelmes a bujkáláshoz.”

Teamelés: „Undorító dolog, szerintem ezt ecsetelnem sem kell. Egy olyan játékmódban, ahol a túlélés a cél, neked kell lenned a legjobbnak. Simán lehet, hogy megnyernéd a kört, de ehelyett kiesel 9-ként, mert ketten rád állnak. Mindenki szégyellje magát, aki ezzel teszi tönkre mások játékát. A Supercell helyében erre a két dologra nagyon gyorsan kitalálnék valamit, mert az SD-nek jelenleg semmi értelme ebben a formában. Semmi köze a játéktudáshoz.”

Brawl Stars játék

Kép forrása: mobilgamer.hu

CsongiX:

Teamelés: „Általában úgy jelzik az emberek, hogy bepörögnek egymás előtt, és abból tudják, hogy team van. Persze akadnak olyanok is, akik ezt csak félrevezetésre használják. Nagyobb szinteken már ultit is szednek egymáson a játékosok, amivel erősebbek lesznek. Szerintem undorító dolog, de van, amikor muszáj. Ha szorult szituba kerülsz, és az egyikük teamelni akar, bele kell menned neked is, ha jobb helyezést akarsz.”

Hyperpap:

Teamelés: „Ha két játékosnál nem több, akkor annyira nem probléma, de lehetőleg csak akkor tegyük, ha nincs más választás. Én nem szoktam teamelni, és zavar is, mikor ellenem csinálják. Ez van.”

Campelés: „Ez szerintem egy taktika, amit ki lehet használni. Bár nem éri meg, mert igazán csak azzal fejlődsz, ha játszol. Nem csak egy helyben állsz egy Shelly-vel, hogy mikor nyomhatod el az ultid.”

Mint látjátok, tényleg megosztó a téma a játékosok között is, szinttől függetlenül. Kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is, írjátok meg nekünk kommentben!

A 2019-es Gamescon-on mutatta be a Mojang a Minecraft új demoját, ami már alkalmazza a Ray Tracing technológiát. Szerintünk gyönyörű.

Hangulatos és ötletes videó nyerte a Dota 2 világbajnokság rövidfilmes megmérettetésének első helyét.

Nem lehetsz igazán jó baseball játékos, ha nem hagyod magad kicsit besározni. Jól tudják ezt Japánban is.

Egy új kép megmutatja, hogyan fest majd a hó, illetve a felhős ég a játékban.

A Doom Eternal érdekes multiplayer környezet biztosít majd a játékosoknak, amit most egy rövid videóban mutatnak be.

×