A Hearthstone már több mint öt éve boldogítja játékosait, így az újonnan érkezőknek nem könnyű feladat a beilleszkedés. Ez a rövid útmutató segít megismerni és elsajátítani az alapokat.

 

Bemelegítés AI ellen

Bemelegítés gyanánt kedves lesz hozzánk a játék, ugyanis egy tutorial segítségével mutatja meg a legalapabb dolgokat. Szájbarágósan elmagyarázza mire képes a hősök egyedi képessége, mely lapjaik hasznosak és hogyan lehet nyerni velük. Persze azért kicsit megtanít szenvedni is, ugyanis az oktatómeccsek némelyike nehéz lesz kezdő fejjel. A vereség azonban nem mindig végzetes, hiszen ahogy másban, úgy Hearthstone-ban is lehetetlen mindig nyerni.

Mivel kártyáinkat arany felhasználásával tudjuk megvásárolni, a játék pár kezdőküldetéssel segít szerezni egy keveset. Ez szinte semmire sem lesz elég, de jó alapot ad a későbbiekhez. Vannak továbbá rejtett küldetések is, melyeket könnyedén meg lehet csinálni, csak utánuk kell járni. Emellett rengeteg szóló kontent szerepel a Hearthstone-ban, melyek segítségével tovább gyarapíthatjuk játékbeli javainkat. Ilyen például a Tutorial mód expert fokozata és a Solo Adventure-ök is. Az utóbbiakat érdemes teljesíteni, a jutalmak megszerzése mellett ugyanis kész paklikkal gyakorolhatjuk a játékot. A profik elmondása szerint egyébként a Kobolds & Catacombs féle Dungeon Run a legjobb kézségfejlesztő kaland, ellenben a Puzzle Lab nem ajánlott, hiszen sokszor a legjobbaknak is komoly kihívást jelent.

Irány az igazi csatatér!

A Mage, mint a gyakorlómód első hőse megfelelő lesz ahhoz, hogy elkezdjünk játszani mások ellen. Nem kell aggódni, a Blizzard matchmaking rendszerének hála hozzánk hasonló ellenfelekkel fogjuk szembetalálni magunkat. Ehhez tökéletesen elegendőek a Hearthstone által kreált alappaklik. Ajánlott velük gyakorolni az első pár napban, másolt verziókat csak egy kis tapasztalat megszerzése után javasolt építeni. Közben, ha elértük a 10-es szintet minden hőssel, kihasználhatjuk az első, ingyenes aréna körünket. Rövid gyorstalpaló után kihagyhatatlan program, hiszen még ha nulla győzelemmel végzünk is, megismerjük a módot, és nem távozunk üres kézzel. Kezdetben több értéket nem tanácsos beleölni, mert sokszor csak 4-5 győzelem esetén lehet jövedelmező, az pedig a legtöbb kezdő számára nehezen elérhető cél. Eleinte a különböző mechanikák megismerése, és azok elsajátítása lesz a legfontosabb, ezt pedig más játékmódokban sokkal egyszerűbb kivitelezni.

Készletünket leggyorsabban pakkok vásárlásával gyarapíthatjuk, ám nem mindegy, hogy melyekre költjük a nehezen összekuporgatott aranyat. Minden kiegészítő hoz magával egy bizonyos típust, melyek az adott kontent kártyáit rejtik. Mivel az első tíz nyitás után fixen kapunk egy legendás lapot, tanácsos az összes közül ennyit megvásárolni. Utána ez a mutató változni fog, csupán negyven pakk után kaphatunk ismét 100%-os eséllyel a legértékesebb kártyák egyikéből. Fontos, hogy az adott, illetve a nemrég megjelent kiegészítők darabjait vásároljuk meg, ugyanis belőlük nagy eséllyel szerezhetünk olyan lapokat, amelyekre szükségünk lesz a későbbiekben. A Classic szettből nem érdemes sokat vásárolni, mert innen egyre kevesebb darab kerül be a legerősebb deck-ekbe, nem mellesleg a hetente játszható Tavern Brawl jutalma is ebből a készletből származik. Apropó Brawl, ez a mód a már előre elkészített paklijaival szintén jó gyakorlás lehet.

A Play gomb lenyomása után a Wild és Standard formátumon belül Casual és Ranked színtéren próbálkozhatunk valós ellenfelek ellen. Casual-ban nincs igazi tét, de a küldetések itt is elvégezhetők, illetve a három győzelmenként járó tíz arany ugyanúgy jár. Ranked-nél már más a helyzet: ott egy 50 szintből álló létrán haladhatunk előre, vagy éppen eshetünk vissza. Első épkézláb paklinkkal már ajánlatos itt próbálkozni, hiszen a kezdők kevés szintet bukhatnak, tapasztalatot viszont annál többet szerezhetnek. Az első cél mindenképpen legyen rank 15 azért, mert az érte járó szezonvégi jutalmak már jónak mondhatóak. Persze megállni ezek utána sem szabad, veszítenivalónk ugyanis továbbra sincs. Pár hónap után már magunkénak tudhatunk egy-két jó deck-et, amelyekkel a Legend rank is megcélozható lesz.

De ne ugorjunk annyira előre az időben, nézzük inkább meg, hogy mivel indíthatjuk be Hearthstone karrierünket. Örök klasszikus kezdő ladder pakli az Aggro Hunter. Olcsó, de erős szinergiákra épít, és könnyedén megtanítja az alapokat. Játék közben aztán megismerkedünk más típusokkal is és megtanuljuk, hogy különböző szituációkat hogyan érdemes megjátszani, hiszen nem mindig a jól bejáratott trükkökkel fogjuk tudni bevinni a végső csapást.

Néhányan már pár nap után profi módon fogják űzni a játékot, de a legtöbben támogatásra szorulnak majd. Számukra rengeteg videós és írott guide nyújt segítséget, mind a játékban, mind pedig paklik összerakásában. Reddit, Youtube, Twitch és nem mellesleg a Leet tele vannak olyan tartalmakkal, amelyek hozzájárulnak a folyamatos fejlődéshez. Ha valaki komolyan veszi és elegendő időt fordít rá, folyamatosan fejlődni fog, míg nem eléri az általa kitűzött célokat. Biztos sokan hajtogatták már, hogy alanyunk játékmenete a véletleneken alapszik, pedig ez nem igaz. Persze az a fránya random faktor mindig jelen van, de valaki minél ügyesebben játszik, annál jobban tudja kiszorítani ezt az amúgy rendkívül ártalmas jelenséget.

A Hearthstone egy logikai játék, ami tudáson és számításokon alapszik. Néha bizony kifog majd rajtunk valamilyen nem várt esemény, de ez nem szabad kedvünk szedje, hiszen mint fentebb is említettem, ebben a játékban a konstans teljesítmény mérvadó, nyerni nem lehet mindig.

Kiemelt ajánlat

Samsung C27RG50FQU

122 990 Ft

Kosárba

122 990 Ft

 • Panel típus: VA (Vertical Alignment)
 • Képernyőátló (col): 27 col
 • Felbontás: 1920 x 1080 pixel
 • Képarány: 16:9
 • Válaszidő: 4 ms
 • Betekintési szög - vizszintes: 178 °
 • Betekintési szög - függőleges: 178 °
 • Fényesség: 300 cd/m²
 • Színek száma: 16.7 M
 • Függőleges frekvencia: 240 Hz
 • Kontrasztarány: 3000:1

×