A Call of Duty: Modern Warfare-ben sok klasszikus elemmel, de sok újdonsággal is találkozhatunk napokon belül. A szintrendszer is teljesen új.

Nemrég az Activision egy blogbejegyzésben mutatta be a Modern Wafare Prestige rendszerét. Az új rendszer úgy lett kitalálva, hogy több jutalmat adjon a játékosoknak, hogy azok elégedettek és motiváltak legyenek, anélkül, hogy a rankokat teljesen resetelni kelljen.

Ahogy elindulunk szépen a rankon felfelé, először az Enlisted Rankokkal találkozunk, mely összesen 55 szintből áll. Ezt követi a Seasonal Officer Rank, ahová az XP tovább pumpálható, ha elérted az 55-ös szintet. Ha elérted az Enlisted 55-öt (Command Sergeant Major V), átlépsz az Officer Rank 1-be, ami további 100 új rankot tár eléd, melyen végig mehetsz az adott évadban.

Enlisted rank

Amikor elkezded a ranksorolt játékokat multiplayerben (vagy Special Ops-ban), elindulsz felfelé, és sorra éred el a Private szinteket.

Kép forrása: Activison

A ​​rangok megnyitása a hagyományos Call of Duty előrejutás szerint zajlik, vagyis XP-t (tapasztalati pontokat) kell szerezni a normál játékmenet során, elkezdesz mászni a Enlisted szinteken felfelé. Az 55-ös szint elérése után indul el a szezonális Officer Rank, melyen további 100 szint nyílik meg. A különbség viszont, hogy az Enlisted szinteket csupán egyszer kell megszerezni. Nem indul újra, és nem kell a jutalmait többször megszerezni. Ez megmarad.

Itt kezdetben 3 különböző loadout választható, mely a szintek elérésével bővül, az 55-ös Enlisted szint után pedig sorra szerezhetők az új fegyverek, perkek, kiegészítők, Streak és Field Upgrade stb.

Hogyan szerezhető XP?

  • Multiplayer mérkőzések, Special Ops műveletek és küldetések teljesítésével.
  • Napi kihívások teljesítésével.
  • Challenge Mission teljesítésével. Ezek többlépcsős kihívások, melyek különböző jutalmakat adnak.
  • A Camo Challenge-ek teljesítésével. Ez XP boostot is kínál.
  • Amint eléred az Officer rangot, újabb Officer Rank kihívások nyílnak meg.

Kép forrása: Activision

Officer Rank – Szezonális jutalmak és kihívások

Ahogy már említettük, az Enlisted Rank 55 szintje nem resetelődik, a jutalmai is megmaradnak. Az Officer Rank viszont minden évadban új kihívásokat tartogat majd, itt pedig már 100 szinten léphetünk felfelé. Amikor eléred az Officer Rank 1-et Weapon Blueprintet ad a rendszer jutalmul. Az itteni szintek eléréséhez szintén XP szükséges.

Kép forrása: Activision

Minden alkalommal, amikor az Officer rankban feljebb lépsz, megnyílik egy friss Officer Challenge is. Hasonlóan a napi kihívásokhoz, ezek teljesítése is XP-t ad, de egy speciális szezonális szalagot is. Tíz szalag után egy speciális embléma jár, minden 10. szalag megszerzése pedig továbbfejleszti azt. Ha megszerzed a 100 elérhető szalagot, egy olyan emblémát kapsz, mely bizonyítja, hogy elérted ezt az eredményt. Az Officer rankokat majd új évad indulásokat nullázzák, így szépen elölről el lehet kezdeni azokat.

Annyi bizonyos, hogy a rankrendszer elég bonyolult lett, de abban egyetérthetünk, hogy rengeteg különböző jutalmat kínál majd. Érdemes tehát foglalkozni azokkal a játékmódokkal, illetve küldetésekkel, melyek XP-t adnak ehhez. Ezzel együtt viszont azt érzem, hogy nem a teljesítmény lesz a mérvadó, hanem hogy kinek mennyi ideje lesz XP-t szerezni a szintek eléréséhez. Az Activision ezek alapján azt szeretné, hogy azt érezzük: minden, amit teszünk az jó, és ezt meg kell jutalmazni. Okos kutyus, megint megcsináltál egy kihívást, nesze egy kis XP, meg egy skin. Juj, de boldog a kutyus.

Lehet túl cinikus vagyok, de úgy érzem eszeveszett XP farmolás indul majd el a játékban. Hogy, ez jó, vagy sem, mindenki döntse el maga. Most pénteken el lehet kezdeni a Call of Duty: Modern Warfare maratont.

×