Nem sokáig ficánkolhatnak azok, akik a PUBG Mobile-ban valamilyen csalás útján jutottak előnyhöz. Elindult a banhullám, így hekkerek és a cheaterek 10 éves banra számíthatnak.

Nemrégiben a játék készítői ugyanis komoly lépésre szánták el magukat: több mint 3500 játékost tiltottak ki a játékból, nem kevesebb mint 10 évre – írja az AFK Gaming. A tiltási hullám egyébként aligha érhette váratlanul a játékosokat, hiszen szeptember 30-án kiadták a „Mobile Fair Play and Ban Notice” bejelentést a tervről. A fiókokat ez alapján többféle okból tiltották, mint a „csalószoftverek használata”, „módosított játékbeli adatok”, auto-aim” stb.

Miután a PUBG Mobile esport szinten is növekszik, és a különböző versenyek nyereményalapja is folyamatosan nő, így egyre többen folyamodnak csaláshoz, hogy előnyre tegyenek szert. A versenyek közt számos olyan is van, mely online zajlik, így a csalók még kevésbé félnek a lebukástól, sok esetben még pénzt vagy terméket is nyernek.

Kép forrása: PUBG Mobile

A játék fejlesztői persze közben mindent megtesznek, hogy tisztán tartsák a játékot, ennek köszönhető a legutóbbi banhullám is. Az interneten persze még így is számos cheatet találni, melyről készítője azt írja, észrevehetetlen. Sajnos azonban előbb-vagy utóbb minden csalásnak van következménye, most például az, hogy a cheaterek 10 évre ki lesznek tiltva a játékból.

Szerinted túlzás a 10 év?

×