Végre megismerhetjük a Rainbow Six: Siege két új operátorát: Nøkk-ot és Wardent. Persze nem ez az egyetlen újdonság.

A Ubisoft leleplezte a Rainbow Six: Siege 4. szezonjának új epizódját: az Operation Phantom Sight-ot. A múlt héten kapott két rövid klip és néhány terv után, végre jobban megismerhetjük az új operátorokat. Ugyan új mapot nem kapunk, de Kafe Dostoyevsky megújul.

Nøkk

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni Nøkk tulajdonképpen Vigil és Caveira kombinációja. Egy csuklóra szerelt eszköz gyakorlatilag elrejti a karaktert a kamerák elől. Az eszköz nem csak az érzékelést de a hangot is lecsökkenti, így a karakter jelenleg Caveira mellett a legészrevétlenebb karakter a játékban. Az érzékelőt persze egyes védekező csapdák megzavarják: ilyen például a szögesdrót vagy a Gu, illetve a lövés, futás szintén hatással van rá.

Nøkk szinte minden eszköz elől képes láthatatlanná válni: Valkyrie kamera, Maestro kamera, Echo drón, golyóálló kamera. A védekezőknek tehát fel kell kötni a gatyát, hogy észrevegyék, hiszen nem támaszkodhatnak a kamerákra, illetve a fülükre sem. Persze Nøkk eszköze nem használható olyan sok ideig, de igen hamar újratöltődik.

Ha a fegyverekről beszélünk, ő az első támadó, akinek nincs hosszú hatótávú fegyvere, AR vagy DMR tehát nem választható. Ezzel próbálják kompenzálni azt az előnyt, amit képessége jelent. Elsődleges fegyvere az FMG-9 SMG, mely korábban kizárólag Smoke-nak volt meg, alternatívaként pedig a SIX12 SD shotgun választható. Oldalfegyverként a D-50 Desert Eagle, vagy az 5.7 USG használható. A D-50-hez pedig hangtompító is jár.

Kép forrása: Rainbow Six: Siege

Warden

Ahogy már korábban írtuk, Warden úgy néz ki, mint egy titkosügynök: fekete öltönyt visel, képességét pedig okosszemüvege adja, melyet a Google simán megirigyelne. Ehhez társul még egy menő óra, mely akár egy Division ügynöké is lehetne. Ez lehetővé teszi, hogy Warden átlásson a flash-és füstgránátok hatásán, beleértve Ying, Glaz és Blitz eszközeit is.

Ez viszont csak abban az esetben használható, amennyiben a karakter egy helyben áll. Ahogy Glaz-t is átdolgozták, itt is érvényes, hogy mozgás közben csökkent a képesség hatása. A füst az egyik olyan eszköz, ami a leginkább meg tudja zavarni a játékosokat. Warden segítségével előnyhöz jut a védekező csapat, hiszen ha Warden használója jól infózik, az még győzelemhez is vezethet. Mira ablakkal kombinálva pedig ez lehet az új meta.

Warden Valkyrie MPX SMG-jét örökölte, mely az egyik leggyengébb fegyver a játékban. Alternatívaként választható az M590A1 shotgun. Oldalfegyverként P-10C pisztolyt kapott.

Kép forrása: Rainbow Six: Siege

Kafe Dostoyevsky

Az új karakterek mellé ezúttal nem jött új map, de Kafe Dostoyevsky némi átalakításon ment keresztül esztétikailag és a pontok helyét tekintve is. Változik a Bakery/Konyha rész, a második emeleti Train Múzeum, illetve a harmadik emelet. Véleményem szerint ennek oka, hogy volt a mapon számos olyan hely, mely alapvetően kihasználatlan volt, illetve a játékosok nagyon ritkán választották. Ezen kívül a mapot jól kiismerve, már megszokott taktikákat használt mindenki. Ez most megváltozik, ugyanis az átalakításokkal egyes helyek nyitottabbá, jobban bejárhatóvá váltak, sokkal több lehetőséget adva a mozgásra, mely a védekezés és a támadás menetét is meg fogja változtatni.

A map átalakítására nyilvánvalóan szükség volt és problémás pontokat érintett. A map eredetileg 2015-ben jelent meg, a vérfrissítés tehát igen jól esik.

A konyhát meg sem lehet ismerni. Kép forrása: Rainbow Six: Siege

Új áruház & Ranked hub

A Phantom Sight indulásával a Ubisoft átalakítja a Shop kinézetét is. Amit tudunk, hogy kifejezetten a játékmeneted alapján is listázza a termékeket. Ha az utóbbi időben sokat játszottál például Maestro-val, akkor az ő Pro League skinjét fogja ajánlani. A Ubisoft egyébként az előző pénzügyi évben 721 millió dollárt keresett a digitális eladásokkal, DLC-kel és egyéb extrák eladásával.

Kép forrása: Pcgamer

Ranked

A ranked elvileg befejezi béta szakaszát így a Ubisoft megpróbálja a játék fő elemévé varázsolni ezt a módot. A népszerű Pick & Ban fázis minden ranked meccshez bekerül. Annak érdekében pedig, hogy a ranked minél jobban hasonlítson a Pro League versenyekhez, mostantól csak a Bomb mód érhető el.

Ezen kívül készült egy statisztikai oldal a ranked meccsek és eredmények nyomonkövetéséhez. Itt azt is láthatjuk majd, hogy korábban milyen eredményeket értünk el a módban. Ezen kívül kissé változtak a rakok színei. A Platinum kék, a Diamond lila lett.

Kép forrása: PcGamer

Az Operation Phantom Sight-hez ezen kívül érkezik egyé érdekes Lesion elite skin is.

 

Szerintetek jók az újdonságok?

×